Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sherpa konyhája

Szenvedélyem a konyha! Ha Neked is, akkor érezd Magad jól nálam!

Édességek









































Sós nasik



















Ínyencségek



























































Ha tetszik, iratkozz fel!
Megosztás
HTML

Fügés-kéksajtos tortácska

2011 szeptember 27, kedd

A napokban láttam valakinél ezt a receptet. Mivel volt itthon fél kiló fügém, kapóra is jött, hogy kipróbáljam. A kéksajt, füge, dió és méz íz-kombinációja nekem nagyon őszi és nagyon finom!:) Ha a recept eredetijét közzé tevő jelentkezik, akkor betenném a linkjét, ahol elérhető a recept is!




Vecsési káposzta fesztivál

2011 szeptember 25, vasárnap

Nagy lelkesedéssel készültem ki erre a káposztafesztiválra. Mindkét gyerekem eljött velem és csatlakoztak a szerelmek is. Gyönyörű az idő, igazán kellemesnek ígérkezett a program. Rengetegen gondolták ugyanígy. Lépni nem lehetett, de különös hangulata van az egésznek. Sok helyen lehet venni töltött káposztát, lucskos káposztát, mindenféle savanyút és persze ezen felül a különböző árusok, akik mind megtalálhatók bármilyen búcsúban. Ettem én is töltött káposztát és megállapítottuk közösen - minden szerénytelenség nélkül -, hogy az én káposztám messze lehagyja szerintem az összeset, amit itt enni lehetett. Amit én ettem, egyszerűen ízetlen volt. Nem is tudtam megenni... Viszont vettem savanyúságot és egy kakasos nyalókát, felidézve ezzel az ifjúságomat.:)))) Mutatok néhány képet:

És az ifjúság:)




Mexikó, Mexikó, Mexikó!:)

2011 szeptember 24, szombat

És ha Mexikó, akkor ebédre mexikói tortilla tekercs.




Házi croissant és olaszos bundás kenyér

2011 szeptember 24, szombat

Szeretem, ha a család örül, amikor felébred és hétvégén finom reggeli várja. Ma adhatott mindneki akár az édes, akár a sós vágyának. De ahogy elnéztem, egyformán fogyott el mindkettő... Én ezt a croissant-t már évek óta csinálom. Tudom, hogy van, amelyik recept az enyémtől lényegesen egyszerűbb, de nekem ez vált be. Ma reggel csokival töltöttem meg. De, ha épp sósra vágyunk, akkor sajttal szoktam, de végül is akármivel lehet. A bundás kenyérbe pedig mozarella volt töltve.




Citromos-mozzarellás tészta

2011 szeptember 23, péntek

Lassan minden nap ugyanaz a program. Amikor jövök haza, valamit főznöm kell, lehetőleg olyat, ami gyorsan elkészül. Különösen mostanság vagyok így ezzel, mert még sok körte és alma is várja, hogy eltegyem télre. Szóval, ennek jegyében készült ez a nagyon finom tészta étel. A receptet majd estefelé megosztom.


Hozzávalók: 25 dkg mini mozzarellagolyó, 1 citrom, 1 cs bazsalikom, só, bors, 40 dkg hosszúmetélt, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek chiliolaj (ennek hiányában sima étolajban megsütöttem egy kis chilipaprikát, a fokhagymával együtt, 15 dkg koktélparadicsom
A mozzarellát lecsepegtetjük. A citrom levét és reszelt héját összekeverjük a csíkokra vágott bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük. Rálocsoljuk a sajtra, és legalább 1 órát érleljük. A tésztát sós vízben roppanósra kifőzzük, leszűrjük. Felforrósítjuk a chiliolajat, és a tésztát a hajszálvékony csíkokra vágott fokhagymával együtt megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a négyfelé vágott koktélparadicsomot. A tésztát és a mozzarellát tányérokra osztjuk.




Tüzes kerék

2011 szeptember 20, kedd

Nagyon fáradtan értem ma haza, de egész nap a fejemben volt, hogy főzni valamit kell. Lehetőleg gyorsat és finomat. Tegnap így készült egy tojásos tök (tök hiányában patisszonból), persze semmi nem maradt mára. Aztán több ötlet után úgy döntöttem, hogy A Büfén található és ingyenesen letölthető gyors vacsorák című válogatásból megcsinálom a Tüzes kerék nevezetűt és nem bántam meg. Tényleg gyorsan elkészült és még annál is finomabb!:)




A Büfé

2011 szeptember 19, hétfő

Nagyon jól esik, hogy felkértek A Büfé egyik szerzőjének. Nagy lelkesedéssel fogok hozzá és remélem sokak megelégedésére végzem majd el  a vállalt munkát!:)

Gyertek, nézzétek meg! Bizonyos részei csak előfizetéssel tekinthetők meg, de azt gondolom, hogy érdemes előfizetni, "titkos" recepteket is lehet találni!:)




Fehér sangria

2011 szeptember 18, vasárnap

Nem szeretem az alkoholt és nagyon ritkán iszom bármilyet, akkor is inkább csak nyilem-nyalom női italokat... Nem tudom, kinél láttam múlt héten ezt az italt, de azonnal kedvet csinált hozzá. Jól telepakoltam minden finom őszi gyümölccsel és felöntöttem édes muskotályos fehérborral meg egy kis ásványvízzel. Hát, nem egy pohárral fogyott...




Csokoládéfesztivál

2011 szeptember 17, szombat

Látom a többi blogon, hogy sokan ellátogattak tegnap vagy ma (meg gondolom holnap is) a budai Várba a csokoládéfesztiválra. Hát ezt én sem hagyhattam ki!:) Egyfelől nagyon szeretem a csokoládét, másfelől már én is megpróbálkoztam a bonbon készítéssel és reméltem, hogy lesek el hasznos tippeket, vagy tudok venni ehhez való különlegességeket. Hát, ez az utóbbi nem annyira. Nagyon sok stand volt, sok érdekességet láttam, nem sok mindent vettem, mert nem volt túl olcsó... Már a fejenként 1900 Ft-os belépőjegy is borsosnak tűnt, a 250-300 Ft-os bonbonok nem kevésbé. Stühmer csokit vettem, gyermekkorom kedvencét, az ezüst és az arany kockát, vettem Lindt csokit és a Ziegler ostyánál költöttem még pénzt... Programnak viszont nagyonjó volt. A tömeg kevésbé. Viccesnek tartom, hogy néhányan a Vár macskaköveire kimennek egy ilyen forgatagba 15 cm magas tűsarkakon, vagy apró kutyákat rángatnak a tömegben próázon, meg pici babákat babakocsival. Érdekes, nekem ilyesmi soha nem jutott eszembe!

Lehetett saját csokoládét készíteni, ezzel a szerkezettel tartották melegen a csokit.

A kakaóbab, ami nélkül nincs csokoládé sem. Ez a stand egyébként gyönyörű volt, a csokoládémúzeum állított itt ki:




Szombati reggeli

2011 szeptember 17, szombat

A mai reggelinket Illéskrisz és Limara ihlette. Köszönet mindkettőjüknek a pompás receptekért!:) Amikor Krisztikénél megláttam a fügés ínyenc szendvicset, ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy kipróbáljam. Viszont a fügebokrom idén nem termett (máskor sem szokott persze:) ), de a Batthyány téren szoktam látni az üvegkalickában egy embert minden nap fügét árulni. Így gyorsan vettem, hogy minél előbb megcsinálhassam ezt reggelire! A szőlőlekvár meg számomra újdonság, de nem bántam meg, hogy megcsináltam, rendkívül finom!