2011 szeptember 23, péntek
Lassan minden nap ugyanaz a program. Amikor jövök haza, valamit főznöm kell, lehetőleg olyat, ami gyorsan elkészül. Különösen mostanság vagyok így ezzel, mert még sok körte és alma is várja, hogy eltegyem télre. Szóval, ennek jegyében készült ez a nagyon finom tészta étel. A receptet majd estefelé megosztom.
Hozzávalók: 25 dkg mini mozzarellagolyó, 1 citrom, 1 cs bazsalikom, só, bors, 40 dkg hosszúmetélt, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek chiliolaj (ennek hiányában sima étolajban megsütöttem egy kis chilipaprikát, a fokhagymával együtt, 15 dkg koktélparadicsom
A mozzarellát lecsepegtetjük. A citrom levét és reszelt héját összekeverjük a csíkokra vágott bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük. Rálocsoljuk a sajtra, és legalább 1 órát érleljük. A tésztát sós vízben roppanósra kifőzzük, leszűrjük. Felforrósítjuk a chiliolajat, és a tésztát a hajszálvékony csíkokra vágott fokhagymával együtt megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a négyfelé vágott koktélparadicsomot. A tésztát és a mozzarellát tányérokra osztjuk.