A magvak fogyasztása a terhesség alatt csökkenti az allergia kockázatát

Alacsonyabb azoknál a gyerekeknél a magvakkal szembeni allergia kockázata, akiknek édesanyja a terhesség alatt rendszeresen fogyasztotta azokat – derül ki egy friss kutatásból. Az egyesült államokbeli kutatók a vizsgálat alapján úgy vélik, a méhen belüli korai kitettség befolyásolja a bizonyos ételekkel kapcsolatos természetes toleranciát.

Az olajos magvak csökkenti a rák és a szívbetegség kockázatát

Az olajos magvak olyan telítetlen zsírsavakat, továbbá vitaminokat, ásványi anyagokat és más értékes tápanyagokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a koleszterinszintet és a szervezetben lévő gyulladást. A rendszeres „magevők” ezen kívül valószínűleg vékonyabbak és kisebb eséllyel dohányoznak is, mint azok, akik egyáltalán nem esznek ilyesmit.

Olajos magvak a koleszterin ellen

Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is – állapították meg  egy májusban megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.