Nosalty-kvíz: Hogyan írjuk helyesen ezeknek a finomságoknak a nevét?
A különböző francia vagy olasz édességek nálunk is nagyon népszerűek. Valószínűleg te is szívesen fogyasztod őket, de azt is tudod, hogyan kell helyesen leírni a...
Liptai LillaA különböző francia vagy olasz édességek nálunk is nagyon népszerűek. Valószínűleg te is szívesen fogyasztod őket, de azt is tudod, hogyan kell helyesen leírni a...
Liptai LillaA Földközi-tenger megannyi különböző élménnyel várja az utazókat Gibraltártól-Bejrútig – azonban, ha a nyaralás tervezése közben épp Ciprus szigetére bökünk az ujjunkkal, készüljünk fel egy...
Lakos BenedekA Gilda pintxo egy híres és ízletes tapas vagy pintxo, amely a spanyol baszk konyha egyik jellegzetessége. Ezt a falatot általában egy fogpiszkálóra húzzák, és...
Hering AndrásEgy ismert és kedvelt belvárosi olasz étterem alig kihasznált termét a hetekben némiképp átalakították, és pastafajták helyett többet beszélnek itt vágási módszerekről. A Steak&Love-ban jártunk.
Pákozdi NóraMennyi mindenre használható a lencse! Akár zsemlét is süthetünk belőle, itt a bizonyíték, gluténmentesen étkezők, figyelem!
GrétiAki étteremben vacsorázik, az általában 2-2,5 órát tölt ott, élvezve az udvarias kiszolgálást, a jó ételeket és italokat, de mindaz, amit ekkor lát, csupán a...
Kormos LiliAmikor virágzik a bodza, egyesek teljesen begerjednek a szörpkészítés lehetőségétől. De mihez kezdjen mindenki más, aki kedveli a tavaszi virágot, csak nem ital formájában? Nekik...
Lakos BenedekRövid ideig boldogít minket a bodzaszezon, így jobban tesszük, ha minél intenzívebben megéljük ezt az aromás időszakot. Használjuk a virágokat például az alábbi palacsintában, mennyei...
Lakos BenedekNehéz megmagyarázni, de biztos sokunk fejében élhet az a kép, hogy a tojás két része közül szegény fehérje kevésbé hasznos, mint a sárgája. Annak érdekében, hogy ezt a gondolatot elhessegethessük, nézzük most meg a tojásfehérje rejtett szuperképességeit!
Még épp elcsíphetjük a piacokon a kifutóban lévő spárga utolsó csokrait – a tavaszi kincs minden évben csak rövid ideig kíséri utunkat, ezért jobb minél alaposabban kihasználni az alapanyagot. Igen, még a végeket is! Nagyot mutat a Napi Tipp.
A tavasz utolsó hónapja már sokszor a nyár ízeit juttattja eszünkbe, de most 5 olyan zöldséget hoztunk nektek, ami tényleg ilyenkor a legzamatosabb! Készülhet belőlük leves, főétel és desszert is, de még a grillre is rádobhatjátok őket, hogy igazi nyárváró csemege legyen belőlük!
A húsimádóknak kedvezünk ma ezekkel a csodás receptekkel, ahol a laktató és gazdag fogásokat káposztával turbózzuk fel, ilyen vagy olyan izgalmas formában.
Ha az időjárás nem is akarja annyira elhitetni velünk, mégis karnyújtásnyira vagyunk a nyártól. Csalogassuk közelebb magunkhoz a napfényes évszakot az alábbi gyors ebédekkel...közben persze lakjunk is jól!
A dietetikus elmondta, melyek azok az étrendkiegészítők, amiket érdemes 40 felett elhagyni.
A húsimádóknak kedvezünk ma ezekkel a csodás receptekkel, ahol a laktató és gazdag fogásokat káposztával turbózzuk fel, ilyen vagy olyan izgalmas formában.
NosaltyA molylepke a konyhák legkellemetlenebb jelensége tud lenni, megszabadulni tőle pedig valódi rémálom. Mit tegyünk, hogy megbirkózzunk a molyokkal, hogy aztán vissza se térjenek?
NosaltyBiztosan neked is feltűnt már, hogy Ázsia növényvilága rendkívül gazdag és változatos, gondolj csak az óriáspanda kedvenc rágcsálnivalójára, a bambuszra... De most szeretnénk, ha további különleges ázsiai növényeket is megismernél, ezért összegyűjtöttünk párat.
NosaltyMa egy igazán ütős menüvel készültünk neked! Kezdjük a sort egy gazdag, gombás zöldséglevessel, majd ezután jöjjön egy kínai pirított tészta illatos-omlós csirkével. A sort pedig zárjuk egy tepsi omlós citromos keksszel.
NosaltyMár kapható finom őszibarack a piacokon és a boltokban, így adja magát az ötlet, hogy készítsünk belőle egy fantasztikus süteményt.
NosaltyHa eljön az eperszezon, szeretnénk mindenbe is beletenni az ízes, napfényes, piros bogyókat. Szerencsére ezt meg is tehetjük: általában a legtöbb recept jól viseli, sőt, szinte kívánja, hogy ilyen módon kiegészítsük. Külön említést igényelnek a túrós édességek, amelyek az epertől mennybe mennek.
Minden szülőnek megvan a saját szuperképessége, én a gasztroálmokat valósítom meg. Ez a matchás torta az egyik gyermekem születésnapjára készült, érdemes vetni rá egy pillantást. Ha kis erőbefektetéssel nagyot szeretnétek alkotni, ez lehet a következő nagy dobásotok!
Aki egy igazán különleges és mértéktelenül nyári tejberizsre vágyik, az ne is keresgéljen tovább, mert ebben a cikkben találja élete receptjét...vagy élete szerelmét. Eper és bazsalikom verhetetlen kombinációjával érkezik, rózsaszínben, felejthetetlenül. Kanalakat elő!
Milyen mennyei beleharapni egy krémes Raffaello-golyóba, nem igaz? Ez a mandulás-kókuszos süti hasonlóan álomszerű – Készíts hozzá házi pudingot, ettől lesz felejthetetlen!
Bújik már a rebarbara, lassan stabilan megtalálhatjuk majd a piacokon – ilyenkor persze mindig felmerül a felhasználás kérdése. Ha nagyon ötlettelenül lennénk, nyúljunk az alábbi receptért, az omlós rebarbaraszeletért.
Végy egy csomag leveles tésztát, csavard ki, töltsd meg spárgával, pesztóval, minden jóval, csavard fel, szórd meg sok sajttal, és süsd meg! Gyors spárgás tekert nasi, ami akár maradékmentőként is működik, recept alant:
Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!
Újra itt a spárga, és évről évre nagyobbat szól a magyar gasztronómiában is. Igaz, hogy drága, de egyszer-kétszer beleférhet a büdzsébe, ha pedig már megvesszük, muszáj krémlevest (is) főznünk belőle. Idén kicsit csavartunk az alaprecepten!
Az idei spárgaszezon berobbanásával már szinte minden piacon és szupermarketben találkozhatunk ezzel az isteni, tavaszi csodazöldséggel. Ha te sem bírsz ellenállni neki, akkor biztosan örülni fogsz, hogy egy olyan régi-új izgalmas receptet hoztunk el neked, amiben igazán kiteljesülhet a zöldségek királynője.
Összeválogattunk néhány receptfotót a Nosalty oldaláról. Kíváncsiak vagyunk, te felismered-e a képek alapján az ételeket!
Ezt a sárga virágot nem szeretjük, ha kinyílik, bimbósan imádjuk. Méregzöld színe nem csak a vegánokat és vegákat, mindenkit megbabonáz. Süss brokkoli fasírtot, mutatjuk, hogyan!
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!
Van azért pár étel a magyarok repertoárjában, mely kiemelten erős nosztalgiafaktorral bír: a melengető, házias, húsos levesek többbsége ilyen, és nincs ez másképp a májgombóclevessel sem.
A rebarbara talán kevéssé ismert és használt alapanyag hazánkban, ami nagy kár. De sebaj, azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk, például olyan isteni receptekkel, mint az alábbi vaníliapuding.
Sajnos nem nagy titok, hogy minden, de tényleg minden finomabb bundázva. Még a Snickerst meg a fagyit is kirántják egyes elvetemült személyek, miért is lenne pont a (zöld)spárga a kivétel?
Jó hírünk van a forrólevegős sütők szerelmeseinek, ugyanis nemcsak ínycsiklandozó főételek készülhetnek ebben a praktikus konyhai gépben, hanem édes és sós rágcsálnivalók is.
Olyan ételeket válogattunk össze nektek, mely a tavasz frissességével töltenek fel.
Nem hordoz akkora hírértéket, ha azt mondjuk, hogy idén a cseresznye sem lesz olcsóbb, az viszont annál inkább, hogy már megjelent egyes árusoknál.
A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.